Internationale werknemers: de werving in het buitenland

artikel

Je wil internationale werknemers inzetten op jouw bedrijf. Vaak een goede zet om al het werk gedaan te krijgen. Maar hoe zorg je voor werving van de juiste medewerkers in het buitenland? Waar vind je de juiste mensen en hoe zorg je voor een goede selectie?

Je kan de werving natuurlijk zelf doen. Een ingewikkeld en tijdrovend proces. Niet jouw ding? Vraag een gespecialiseerd bureau om voor jou het werk uit handen te nemen. AB Werkt is bijvoorbeeld al jarenlang specialist als het gaat om bemiddelen en plaatsen van arbeidsmigranten. Bij de werving is het belangrijk dat de kandidaat de juiste informatie ontvangt. Niet alleen wat het werk inhoudt, maar ook in welke omgeving hij of zij terecht komt. Want ook een arbeidsmigrant heeft veel vragen: Welk werk moet ik gaan doen? Hoe is de huisvesting waar ik terecht kom? Wat ga ik verdienen? Hoe is het om in Nederland te wonen en te werken? Wat gebeurt er als ik door omstandigheden – bijvoorbeeld ziekte – niet kan werken?

Belangrijk om te onthouden is dat het voor een internationale werknemer grotere gevolgen heeft om voor jou te komen werken dan voor een Nederlandse arbeidskracht. Komt de medewerker vanuit een ander land dan verlaat diegene zijn of haar vertrouwde omgeving en naasten. Ze komen terecht in een nieuwe cultuur, met nieuwe mensen en onbekende gebruiken. Vergelijk het maar eens met als je zelf voor lange tijd naar het buitenland vertrekt.

AB Werkt doet de werving van internationale werknemers in het buitenland erg zorgvuldig. Zelf, maar ook met behulp van professionele bemiddelaars in o.a. Polen, Roemenië en Slowakije. We voeren persoonlijke gesprekken met de kandidaat om hem of haar beter te leren kennen en te beoordelen of hij/zij geschikt is voor het werk. Een goed begin is het halve werk.

Ontvang de nieuwsbrief

Met vacatures én informatie over werk en solliciteren

  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden