Inschrijven bij een uitzendbureau. Hoe werkt het?

blog

Je bent op zoek naar een baan. Werk voor tijdelijk of vast. Voor langere of korte tijd. Dan is werken via een uitzendbureau een hele goede optie.

Inschrijven bij een uitzendbureau. Hoe werkt het?

Je hebt vast al een keer gezocht via internet op vacatures. Er is een enorme keuze aan uitzendbureaus waar je terecht kunt. Bij sommige uitzendbureaus kun je terecht voor heel veel verschillende beroepen in veel sectoren. Andere bureaus richten zich op één of meerdere sectoren. AB Werkt is bijvoorbeeld een gespecialiseerd bureau en richt zich op specifieke branches zoals agro, food, productie, groen, techniek en logistiek. Bij alle bureaus kun je je inschrijven via de website. Maar hoe werkt dat? En wat gebeurt er dan met je inschrijving? Wat mag en kun je verwachten?

Inschrijven bij een uitzendbureau via internet

Niet alle uitzendbureaus werken op dezelfde manier. Hoe het in de meeste gevallen gaat, vertellen we je hier.

Als je een mooie vacature ziet waarvoor je in aanmerking wilt komen, dan moet je je inschrijven. Met die inschrijving solliciteer je naar die leuke functie. Het uitzendbureau heeft dan informatie van je nodig om te bekijken of je past bij die functie. Ben je dat niet, dan wordt er meteen gekeken of er andere vacatures zijn waar je wel voor in aanmerking kunt komen.

Welke gegevens heeft een uitzendbureau van je nodig? En waarvoor?

Natuurlijk moeten ze je naam, adres en woonplaats weten. Daarnaast hebben ze een emailadres nodig en bij voorkeur ook een telefoonnummer. Controleer of je dat goed hebt ingevoerd. Zodat ze je makkelijk kunnen bereiken en jij wellicht snel aan de slag kunt.

Daarnaast willen ze weten welke opleidingen je hebt gevolgd, of je bepaalde certificaten hebt behaald en welke werkervaring  je hebt. Ben zo volledig mogelijk. Heb je nog niet eerder een baan gehad, maar bijvoorbeeld wel naast je school bij de plaatselijke supermarkt gewerkt of een krantenwijk gehad, vermeld dat dan. Het geeft namelijk aan dat je van aanpakken houdt. En dat is precies waar een werkgever naar op zoek is.

Inschrijving is klaar. En dan?

Controleer of je alles goed hebt ingevuld en versturen maar! Het uitzendbureau ontvangt jouw sollicitatie en bekijkt aan de hand van de informatie of je geschikt bent voor de vacature waar je op reageert. Je krijgt in de meeste gevallen een berichtje dat je inschrijving binnen is.

Bij AB Werkt maak je eenmalig een inlog aan bij je inschrijving. Het voordeel is dat je dan daarna je gegevens kunt inzien en wijzigen. Ook is het dan mogelijk om met je inlog te solliciteren op andere vacatures die je bij AB Werkt ziet. Heel handig, want je hoeft niet weer opnieuw alles in te voeren. Veel uitzendbureaus doen dat op die manier, maar er zijn ook bureaus waar je wel elke keer al je gegevens moet invoeren.

De recruiter beoordeelt aan de hand van je inschrijving of hij (of zij) iets voor je kan betekenen. Je krijgt dan snel te horen of er een match is. In dat geval wordt er een afspraak gemaakt voor een kennismaking. Je krijgt dan alle informatie over de vacature en kunt meer over jezelf vertellen. Je krijgt in dat gesprek al vaak te horen of je geschikt bent voor de baan waar je op solliciteert of dat er andere mogelijkheden zijn.

Wat gebeurt er als de vacature niets voor mij is?

Ben je niet geschikt voor de vacature waar je op hebt gesolliciteerd, of vind je het zelf bij nader inzien niet leuk, dan ga je samen met de recruiter kijken wat er voor andere mogelijkheden zijn. Soms is dat niet meteen duidelijk tijdens het gesprek en duurt het even.  De recruiter neemt dan contact op met zijn collega’s, belt met opdrachtgevers waar je goed zou passen en houdt jou daarvan op de hoogte.

Daar kan even tijd overheen gaan. Het is dan goed dat je zelf toch ook met je recruiter contact houdt. Door af en toe te bellen of een mailtje te sturen. Ook is het handig om te zorgen dat de informatie die zij over je hebben, up to date is.

Je gegevens blijven in het systeem staan. Komt er een vacature binnen, waar jij goed bij zou passen, dan geeft het systeem daar een melding van en kan de recruiter contact met je opnemen.

Inschrijven bij een uitzendbureau. Hoe werkt het?

Zoals je ziet: achter die inschrijving bij een uitzendbureau, gaat een hele wereld schuil. Heel belangrijk dus om te zorgen dat je gegevens compleet zijn. Maar dan staat niets je in de weg om die leuke baan te vinden. Zonder het schrijven van moeilijke sollicitatiebrieven maar met iemand die kijkt naar jouw mogelijkheden.

Hopelijk heb je nu een antwoord op je vraag: Inschrijven bij een uitzendbureau.

Nieuwsgierig naar de vacatures bij AB Werkt? Check dan hier.

 

Ontvang de nieuwsbrief

Met vacatures én informatie over werk en solliciteren

  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden