In de hoofdrol: Piet Claessen

ervaringsverhaal

Opleiding en begin van zijn carrière

Piet startte zijn schoolcarrière op de Mavo en doorliep daarna de Havo en het Atheneum. Vervolgens studeerde hij Bedrijfseconomie aan de HEAO, gevolgd door Bedrijfseconomie-Accountancy aan de Universiteit Maastricht. Tot slot volgde Piet de postdoctorale opleiding tot registeraccountant. Als registeraccountant startte hij met werken bij Deloitte. De laatste jaren bij Deloitte fungeerde Piet interim-controller bij opdrachtgevers en van daaruit maakte Piet de overstap naar het bedrijfsleven. In 2002 kreeg hij de vraag om wethouder te worden van de gemeente Stein. Die rol bekleedde hij tot mei 2006.

Huidige functie

Piet werd in mei 2006 door Jack Janssen gevraagd om een analyse uit te voeren naar de stand van zaken bij AB Limburg, met name op het gebied van management control. De coöperatie groeide hard en dat leidde tot wat beheersingsproblemen. Er bleek behoefte aan een controllersfunctie – een rol die Piet vervolgens op zich nam.

Piet werkt fulltime; hij start rond acht uur en stopt meestal rond kwart voor zes. Hij heeft altijd werk op de plank liggen en neemt deel aan diverse overleggen. Tussendoor loopt er van alles binnen of  gaat de telefoon. Piet kan goed zaken uit zijn handen laten vallen om anderen te helpen voordat hij weer verdergaat met zijn eigen werk. En als hij tijd tekort komt, dan gaat hij thuis nog even verder.

Het leukste?

Werken voor AB Werkt noemt Piet het beste deel van zijn carrière. Elke professional werkt volgens hem graag voor een organisatie die sterk in ontwikkeling is, altijd weer nieuwe uitdagingen kent en vooruitgang faciliteert. Dat hij daarbij kan werken met leuke collega’s, maakt dat Piet elke dag met plezier naar zijn werk gaat.

Successen met AB Werkt

Inmiddels is AB Werkt omvangrijker qua organisatie en is de business case ingewikkelder dan toen hij begon. Geen jaar was hetzelfde en er zijn al heel wat uitdagingen overwonnen. De afdeling Finance & Control is in de loop van de jaren steeds aangepast aan de gewijzigde behoeften. Als manager van die afdeling draagt Piet zijn steentje bij om alle noodzakelijke ontwikkelingen mogelijk te maken, met aandacht voor interne beheersing.

Toekomst

AB Werkt moet volgens Piet de komende vijf jaar vooral oog hebben voor een aantal ontwikkelingen. Zo is de beschikbaarheid van voldoende gekwalificeerd personeel een uitdaging, zowel voor de inzet van indirecte als directe medewerkers (inclusief het regelen van huisvesting voor arbeidsmigranten). Daarnaast is de politiek anti flex, waardoor de regelgeving alleen maar meer nadelen zal opleveren. Verder is de agrarische sector in transitie, waardoor wellicht ook haar behoeftes veranderen. Dat betekent dat AB Werkt moet meebewegen.

De vraag waar hij over 12,5 jaar zou willen staan, is voor Piet makkelijk te beantwoorden. “Als ik goed reken, ga ik dan zo’n beetje met pensioen.”

Ontvang de nieuwsbrief

Met vacatures én informatie over werk en solliciteren

  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden