“In de boomkwekerij heb je écht eer van je werk”

ervaringsverhaal

Een nieuwe tak van sport voor Michael, die jaren in de paardenbranche zat. En het bevalt hem goed. Hij denkt er zelfs over om de BBL Boomteeltopleiding te gaan volgen.

“In onze boomkwekerij in Son en Breugel verkopen wij planten aan tuincentra,” geeft Michael aan. “Daar zijn we van maandag tot en met woensdag druk mee. Op donderdag en vrijdag zijn we bezig met opbinden, verzetten en snoeien. We werken met potplanten en planten uit de volle grond. Wat we zoal verkopen? Bijvoorbeeld taxus, buddleja – de bekende vlinderstruiken – en verschillende lauriersoorten.”

Eer van je werk

Zijn taken binnen het bedrijf zijn veelomvattend. Eigenlijk doet hij alles. Van orderpikken tot verpotten, noem het maar op. Hij wil alles leren, want hij vindt het werken in de boomteelt erg leuk. “Het is fijn dat geen dag hetzelfde is en je niet precies weet wat je kunt verwachten,” vertelt hij enthousiast. “Het leukst vind ik tot nu toe snoeien en opbinden. Dat klanten zeggen: díe planten wil ik bestellen, want die staan er zo mooi bij. Je hebt echt eer van je werk.”

Van paarden naar bomen

Michael volgde oorspronkelijk de opleiding paardensport en -houderij en werkte jarenlang met paarden bij verschillende bedrijven. Ook daar deed hij van alles, van verzorgen tot trainen en assisteren bij de dierenarts. Begin dit jaar werd het tijd voor iets anders. Via AB Werkt ging hij eerst een half jaar aan de slag in een varkenshouderij, maar dat was het toch niet helemaal. Bij de boomkwekerij waar hij sinds juli werkt, heeft hij het wél helemaal naar zijn zin.

BBL-opleiding boomteelt

Hij wil zich continu blijven ontwikkelen. Daarom overweegt Michael om de nieuwe BBL Boomteeltopleiding te gaan volgen. “Je hebt dan een betaalde baan en volgt tegelijkertijd de opleiding. Een combinatie van werken en leren dus. Ik ben me op dit moment aan het oriënteren, ik wil zo veel mogelijk leren wat er te leren valt in het bedrijf.”

Via via bij AB Werkt

Hoe kwam Michael eigenlijk bij AB Werkt terecht? “Dat is wel een grappig verhaal,” lacht hij. “Mijn moeder is pedicure en had een klant uit de agrarische sector. Ze vertelde dat ik ander werk zocht. Ik moest eens bij AB Werkt langsgaan, had die klant gezegd. Hij huurde daar zelf ook personeel in en dat ging prima. Zo is het balletje gaan rollen. En nu werk ik met veel plezier bij een boomkwekerij. In mijn vrije tijd zit ik nog vaak tussen de paarden. Maar nu als hobby.”

Ontvang de nieuwsbrief

Met vacatures én informatie over werk en solliciteren

  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden