Hoe werkt een uitzendbureau?

blog

Hoe werkt een uitzendbureau?

Je bent op zoek naar werk. Voor jezelf of voor iemand anders… Dat is ook de reden dat je deze blog waarschijnlijk leest ?. Je komt net van school of je hebt al ervaring en bent op zoek naar ander werk. Omdat je huidige werk je niet meer bevalt. Of omdat je contract niet verlengd kon worden. Kortom, er kunnen allerlei redenen zijn waarom je op zoek bent naar een job. Dan kan een uitzendbureau voor jou uitkomst bieden. Maar hoe werkt een uitzendbureau? Daar vertellen we je meer over.

Hoe werkt een uitzendbureau voor de opdrachtgever?

Een uitzendbureau is een bemiddelaar tussen een opdrachtgever die personeel zoekt en jij die op zoek bent naar werk. Dit kan voor beide partijen veel voordelen hebben. Voor de opdrachtgever is het een voordeel dat het uitzendbureau heel veel ervaring heeft op het gebied van personeel. Zij kennen de arbeidsmarkt als geen ander en hebben daarom een goede kijk op wat er nodig is en weten wat er het beste past. Ze kijken daarbij naar veel onderdelen. Wat voor bedrijf is het? Hoe ziet het werk er uit, wat komt daar allemaal bij kijken? Wat voor skills heeft iemand precies nodig? Maar ook heel belangrijk: wat voor type persoon past het beste bij het bedrijf?

Het uitzendbureau heeft een uitgebreid netwerk van mensen die op zoek zijn naar een baan. Vaak kan er al snel een koppeling worden gemaakt tussen opdrachtgever en werkzoekende. Zit de ideale kandidaat er niet bij, dan worden er allerlei wervingsactiviteiten opgestart om die juiste medewerker te vinden.

Hoe werkt een uitzendbureau voor jou als je werk zoekt?

Bij een uitzendbureau werken accountmanagers, intercedenten en recruiters die dagelijks bezig zijn met het maken van de juiste match. Zij hebben heel veel contacten met opdrachtgevers in de regio. Dat netwerk is voor jou natuurlijk heel interessant als je op zoek bent naar werk. Op het moment dat je in bent voor een job, gaat de recruiter met jou kijken naar je mogelijkheden. Ook hier wordt gekeken naar heel veel verschillende onderdelen. Wat voor opleiding heb je? Welke werkervaring? Waar ben je goed in en wat wil je? Verder willen ze ook een goed beeld krijgen van jou als persoon. Zo kunnen ze een inschatting maken welk type bedrijf het beste bij jou past. Bovendien kijken ze samen met jou waar je eventueel nog in kunt groeien door het volgen van een cursus of opleiding. Ook daar kan een uitzendbureau je helpen.

Wat is een voordeel als je via een uitzendbureau werkt?

Een uitzendbureau kijkt heel goed naar wat jouw mogelijkheden zijn. Maar het gaat verder dan dat. Doordat de recruiters een goed beeld hebben wat opdrachtgevers nodig hebben, kijken ze met jou naar opties waar je zelf misschien nog niet aan hebt gedacht. Zo hebben we bij AB Werkt vele medewerkers die een carrièreswitch hebben gemaakt. Deze mensen zijn iets heel anders gaan doen dan waar ze bijvoorbeeld voor opgeleid waren. Zij zijn zielsgelukkig met hun keuze. Omdat dit beter bij hen past. En als iets goed bij je past, word je daar alleen maar beter in.

Je moet als kind al kiezen voor een richting waar je later in wilt gaan werken. Dat is meestal supermoeilijk. Wat voor beeld heb je nou als 14-jarige van werk? Vaak kies je dan maar voor die vakken waar je goed in bent. Dat betekent dat als je dan uiteindelijk van school komt en gaat werken, het in de praktijk tegen kan vallen. Het voordeel van een uitzendbureau is dat er verder gekeken wordt dan je CV met daarop je opleiding. Er wordt samen met jou gekeken welke opties er zijn en wat daar voor nodig is. Daarbij komt dat het ook makkelijker is om als het niet bevalt, samen te kijken naar andere mogelijkheden. Je staat er niet alleen voor.

Antwoord op je vraag ‘Hoe werkt een uitzendbureau?’

Hopelijk heb je antwoord gekregen op je vraag hoe werkt een uitzendbureau. Heb je nog meer vragen over werk of over hoe een uitzendbureau werkt, lees dan ook eens onze andere blogs over bijvoorbeeld vacatures zonder cv of hoe inschrijven bij een uitzendbureau werkt. Ben je op zoek naar een goede nieuwe baan, vast of tijdelijk, check dan onze vacatures op de website van AB Werkt.

Ontvang de nieuwsbrief

Met vacatures én informatie over werk en solliciteren

  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden