Hoe vind ik goed personeel?

blog

Goede medewerkers vormen het belangrijkste bezit voor elk bedrijf. Maar hoe vind ik goed personeel? Lees deze 6 tips om het zoeken naar die speld in een hooiberg makkelijker te maken.

Zet je eigen medewerkers in

Soms ligt de oplossing dichterbij dan je denkt. Laat je huidige werknemers meezoeken naar nieuwe collega’s. De kans is aanwezig dat ze iemand kennen in hun directe omgeving. Als ze het goed hebben bij jou als werkgever, wijzen ze graag een kennis op de openstaande vacature.
Denk ook aan de mogelijkheid om eigen werknemers door te schuiven. Dit kan een win-win situatie opleveren, aangezien de bestaande medewerker een nieuwe uitdaging kan aangaan en de functie die vrijkomt misschien makkelijker is in te vullen.

Maak reclame en wees onderscheidend

Laat de buitenwereld vooral weten dat je een vacature hebt. Bijvoorbeeld met een advertentie in een huis-aan-huisblad, of posters in supermarkten. De meeste werkzoekenden kijken online naar vacatures. Er zijn ontelbare vacaturesites waar je de openstaande vacature en je bedrijf kunt promoten. Hiervoor moet je vaak wel een flink bedrag betalen. Daarnaast wil je natuurlijk opvallen. Bijvoorbeeld via een video of een pakkende tekst.

Neem contact op met collega-ondernemers en oud-medewerkers

Je netwerk wordt steeds belangrijker. Maak hier dan ook gebruik van. Andere werkgevers in de buurt of in dezelfde sector weten misschien een goede kandidaat voor de openstaande functie. Ook kun je oud-medewerkers vragen om met je mee te denken. LinkedIn is een geschikt medium om je netwerk op een laagdrempelige en snelle manier in te schakelen voor jouw zoektocht.

Bewaar afgewezen kandidaten voor een later moment

Heb je meerdere sollicitanten en moet je mensen teleurstellen? Als ze wel geschikt zijn voor je bedrijf, is het slim om deze op te slaan voor een later moment. Bewaar cv’s, contactgegevens en gooi de deur niet helemaal dicht. Je weet nooit wanneer iemand tóch van pas kan komen. Ook de kandidaten die – op dat moment – niet passend zijn, kunnen waardevol zijn voor je netwerk.

Schakel een uitzendbureau in

Als ondernemer houd je je natuurlijk het liefst bezig met datgene waar je zelf goed in bent. En vaak hoort daar het vinden van goed personeel niet bij. Lukt het jou bijvoorbeeld niet om een aansprekende vacaturetekst of video te maken? Geen nood: gelukkig is er hulp. Duizenden mensen staan ingeschreven bij uitzendbureaus, zoals AB Werkt. Met een netwerk in heel Zuid-Nederland en regionale recruiters, is de kans groot dat er een passende match voor jouw vacature tussen zit. AB Werkt neemt je de zoektocht en verdere rompslomp – denk aan salarisadministratie – uit handen. Daar heb je zelf geen omkijken naar. Mooi meegenomen, toch?

Bonustip: houd je bestaande medewerkers tevreden

Het is veel makkelijker en ook goedkoper om je huidige personeel tevreden te houden. Langlopende dienstverbanden hebben de meeste voordelen; voor zowel werkgever als werknemer. Voorkom dat het verloop van personeel te hoog is. Ga regelmatig in gesprek met je medewerkers. Vraag of ze tevreden zijn. Zorg waar mogelijk dat je arbeidsvoorwaarden goed zijn in vergelijking met de concurrentie. En sta open voor ideeën en interne verschuivingen.

Neem contact op met AB Werkt voor een medewerker die past bij jouw bedrijf.

Ontvang de nieuwsbrief

Met vacatures én informatie over werk en solliciteren

  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden