Het belang van arbeidsmigranten in de voedingsindustrie

blog

De foodsector bestaat veelal uit fabrikanten van alle verpakte verse en bewerkte producten. Vaak vergeten, want de consument ziet alleen het eindproduct in de schappen liggen. Maar meer dan 75% van alles wat er in Nederland gegeten en gedronken wordt, komt daar via de voedselindustrie terecht. Cruciaal onderdeel in de keten van voedingsindustrie zijn de arbeidsmigranten. In dit artikel leggen we uit waarom.

Bij fabrieken, productiehallen en distributiecentra werken tienduizenden arbeidsmigranten. Ze sorteren, verpakken en laden/lossen urenlang onder vaak uitdagende omstandigheden.
Een groot deel komt uit Polen en Roemenië en is bereid om huis aan haard achter te laten om hun steentje bij te dragen van de Nederlandse voedselproductieketen. Hun hulp is van cruciaal belang, omdat veel Nederlandse medewerkers dit werk niet zien zitten. Werkgevers zijn ermee geholpen om het werk gedaan te krijgen.

Een kenmerk van internationale werknemers in de voedingsindustrie is de diversiteit. Ze komen uit verschillende landen, met verschillende culturen, ze spreken verschillende talen en hebben andere normen en waarden. Al deze verschillen verrijken de sector met nieuwe vaardigheden, nieuwe kennis. Denk aan landbouwtechnieken of gespecialiseerde ambachten.

Deze verschillen worden ook merkbaar op de werkvloer. Waar het een uitdaging is om mensen uit verschillende landen met elkaar te laten werken. Denk alleen al aan de taalbarrière.
Voor veel werkgevers is dit een hoofdpijndossier. Toch is het een meerwaarde om buitenlandse medewerkers het vele werk te laten uitvoeren. De bereidheid van arbeidsmigranten is simpelweg hoger en het zal helpen bij de productiviteit.

Kortom: arbeidsmigranten zijn van groot belang in de voedingsindustrie. Dagelijks genieten consumenten, mede door de toewijding en het harde werk van deze grote groep hardwerkende mensen.

Ben jij zo’n werkgever in de voedingsindustrie en wil je op dit gebied ontzorgd worden? Dat kan!
AB Werkt geeft je de kans om onbezorgd internationale werknemers in te zetten. Wij zorgen voor werving, begeleiding, huisvesting en desgewenst vervoer van en naar jouw bedrijf.

Meer weten of interesse?
Neem contact op via sales telefoonnummer of sales@ab-werkt.nl

Ontvang de nieuwsbrief

Met vacatures én informatie over werk en solliciteren

  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden