Geelen Beton blijft groeien en kijkt vol vertrouwen naar de toekomst

ervaringsverhaal

Familiebedrijf Geelen Beton nam middenin de eerste ‘coronagolf’ een nieuwe productiehal in gebruik. Terwijl de bestaande hallen gewoon doordraaiden, startte in de nieuwe hal volgens planning op 1 mei de productie. Waar andere bedrijven door de pandemie gedwongen werden uitzendkrachten te laten gaan, had Geelen Beton juist behoefte aan extra mensen. En het bedrijf blijft groeien. Sinds 1 september is in de nieuwe productiehal van dagdienst overgeschakeld op 2 ploegendienst.

Geelen Beton, actief sinds 1923, produceert systeemvloeren, casco’s en bouwelementen en probeert de ontwikkelingen altijd een stap voor te zijn. “De plannen voor de nieuwe hal, dateerden van vorig jaar”, vertelt HRM medewerker Herbert Cremers. “Tijdens de eerste ‘coronagolf’ kwam vanuit de markt het signaal ‘Kom maar op met die vloeren, niet morgen maar nu.’ We kregen het gigadruk. We hebben veel meters gemaakt en het is bijzonder hoe we alles hebben bol gewerkt. In de toekomst kijken kan ik niet, maar ik heb er wel het volste vertrouwen in.”

Ondanks dat corona nog niet onder controle was en de toekomst wat dat betreft onzeker bleef, kocht Geelen Beton afgelopen juni een kavel in Maasbracht op bedrijventerrein Koeweide, vlakbij de A2 en de A73. De nieuwe vestiging (na Posterholt en Wanssum) wordt straks vooral gebruikt voor op- en overslag. “Ondanks de nieuwe hal, groeien we uit onze jas. Als ‘Maasbracht’ is ingericht, kunnen we met deze extra opslagcapaciteit volop blijven produceren.”

Aanpakkers met beide benen op de grond

De relatie tussen Geelen Beton en AB Werkt gaat al jaren terug. “Wim Vergoossen, de voorganger van accountmanager Dennis Nijsten, kwam destijds op gesprek. Hij nam de tijd voor ons en luisterde aandachtig naar wat voor medewerkers we zochten: aanpakkers, mensen met een no nonsense mentaliteit die met beide benen op de grond staan. Hij kwam toen met de juiste mensen. Medewerkers die beter bij Geelen Beton pasten dan mensen die door andere uitzendbureaus werden voorgesteld. Ook Dennis weet precies wie we zoeken.”

Volgens Herbert is het een troef dat AB Werkt door heel Zuid-Nederland zit en vooral een stevige basis heeft in de landbouw en de groenvoorziening. “In die sectoren werken toch vooral mensen die van aanpakken weten.” Verder roemt Herbert het persoonlijke contact. “AB Werkt is een grote organisatie, maar de lijnen zijn kort. Ze laten hun gezicht zien op de werkvloer en als we een vraag of probleem hebben, pakken ze dat snel op.”

Lange dienstverbanden

Geelen Beton streeft ernaar om uitzendkrachten uiteindelijk een vast contract te bieden. Maar een ‘flexibele schil’ blijft onmisbaar, vanwege de veranderingen in vraag en aanbod. Zowel vaste medewerkers als uitzendkrachten werken graag bij Geelen Beton. Herbert weet hoe dat komt. “We zijn een echt familiebedrijf. De heer Geelen loopt hier dagelijks rond en zijn deur staat altijd voor iedereen open. Geelen Beton is een warm bedrijf waar niemand een nummer is, maar iedereen een persoon. We hebben een platte organisatie. Niemand is vies van hard werken. Wat moet gebeuren, gebeurt. En ondertussen hebben we ook lol met elkaar. Dat werkt, want dienstverbanden van meer dan 30 jaar zijn hier geen uitzondering.”

 

Ontvang de nieuwsbrief

Met vacatures én informatie over werk en solliciteren

  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden