Frost Service Venlo: “Zonder productiemedewerkers geen bestaansrecht.”

ervaringsverhaal

De samenwerking tussen Frost Service Venlo (FSV) en AB Werkt gaat al jaren terug. Sinds de verhuizing naar een nieuwe locatie eind 2022, is de samenwerking nóg intensiever. “Op dit moment zijn er via AB Werkt naar volle tevredenheid tien mensen fulltime in twee ploegen voor ons aan de slag”, vertelt bedrijfsleider Ron Steinhage. “AB Werkt weet welke mensen affiniteit hebben met de voedingssector en daar zijn we heel blij mee. Want bij het verpakken van voedsel komen heel wat meer regels kijken dan bijvoorbeeld bij het verpakken van kleding.”

Frost Service Venlo houdt zich bezig met het opslaan, verpakken en mengen van bevroren voedingsmiddelen. Met name fruit, groente, vlees en snacks. De meeste klanten zitten in Nederland en Duitsland en variëren in grootte van een afname van 10 pallets tot 10.000 pallets. Het is vooral het mengen en verpakken waarbij de medewerkers van AB Werkt worden ingezet. Ron: “Veel van die medewerkers spreken Pools. Daarom zorgt AB Werkt er altijd voor dat er iemand is die de werkinstructies voor hen vertaalt. Dat zie ik andere uitzendkantoren niet zo snel doen.”

Pluspunten

En dat is volgens Ron niet het enige pluspunt van de samenwerking. “AB Werkt doet de werving en selectie. Er kan altijd iemand ziek worden of om een andere reden niet komen opdagen. Dan regelen ze razendsnel een vervanger. In de ideale situatie merken we niet eens dat er iemand anders had moeten komen. Bij ons is iedere medewerker een belangrijke schakel in een opeenvolging van werkzaamheden. We zorgen altijd voor precies voldoende mensen. Staan we met een man minder, dan hebben we echt een probleem.”

Net als voor veel andere bedrijven is het voor FSV niet gemakkelijk om aan voldoende personeel te komen. Ron: “Nederlanders zien productiewerk niet zitten. Ze associëren productie helaas met slecht betaald, saai en eentonig werk aan een lopende band. Dat in productiewerk ook afwisseling en uitdaging zit, komt blijkbaar niet goed over. Dankzij AB Werkt hebben we gelukkig altijd genoeg mensen, zelfs in de zomervakantietijd waren we nooit met te weinig.”

Nuchter en direct

De informele, nuchtere en directe communicatie is volgens Ron een ander belangrijk punt waarmee AB Werkt zich onderscheidt. “Geen formele e-mails met een pak bijlages vol voorwaarden en regels. Het is wat het is en dat wordt duidelijk uitgelegd. Natuurlijk zijn overeenkomsten en contracten officiële documenten die aan regels moeten voldoen. Maar AB Werkt brengt het niet op een stijve manier. Zo zijn we bij FSV ook niet, dus we passen goed bij elkaar.”

Twee keer per jaar praat de leiding van FSV en iemand van AB Werkt met alle flexmedewerkers. Ron: “In deze voortgangsgesprekken vragen we hoe het met ze gaat. Wat ze van het werk vinden. Wat goed gaat en wat beter kan. Uit die gesprekken blijkt vaak dat onze medewerkers blij zijn met hun vrijheid. Wij zitten niemand op de lip. Medewerkers, of die nu vast in dienst zijn of via AB Werkt komen, krijgen en nemen verantwoordelijkheid. Ze mogen ook een keer een fout maken en daar vallen we dan niet direct overheen. Een voorval wordt rustig besproken om ervan te leren.”

Met medewerkers moet het goed gaan

Medewerkers moet je goed behandelen, daar zijn FSV en AB Werkt het over eens. Ron: “Kijk, het is heel simpel. Zonder onze productiemedewerkers heeft onze productie geen bestaansrecht. Zij zijn de  belangrijkste troeven van ons bedrijf, de mensen die het geld voor ons verdienen. Dus moeten we zorgen dat het goed met ze gaat. Denk aan goede koffie, een ruim opgezette kantine en een goed uitgeruste keuken waarin personeel eigen eten kan klaarmaken. Af en toe zorgen we voor een grote ketel soep en we geven wat extra’s tijdens de feestdagen. En dat doen we voor iedereen. We behandelen uitzendkrachten en vaste medewerkers gelijk.”

Ontvang de nieuwsbrief

Met vacatures én informatie over werk en solliciteren

  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden