Fijne zomer! Tips van AB

artikel

Een AB Werkt vakantietip voor de zomer: frisse Griekse salade 

Griekenland is één van ‘zomers favoriete vakantiebestemmingen. Maar wist je dat je een vleugje Griekenland ook naar huis kon brengen?
De Griekse keuken heeft een groot aantal ingrediënten die uitermate geschikt zijn voor een heerlijke frisse zomer salade.

Een tip: Griekse salade met gegrilde watermeloen en feta

  • 100 gr feta
  • 1/2 watermeloen
  • 1 komkommer
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 200 gr gemengde sla
  • 100 gram olijven
  • 1 handje verse kruiden
  • peper en zout

 

Naast lekker eten ook fan van festivals?

Hou je van gezelligheid, feest, een drankje en dansje?
Op deze site vind je een overzicht van de festivals deze zomer. Zit er iets voor je tussen?

 

Favoriete zomer activiteit? BBQ! 

Enkele tips voor een heerlijke barbecue:

  • Breng het vlees op kamertemperatuur. Laat vlees en vis eerst op kamertemperatuur (18 graden celsius) komen. Dan wordt het dikke gedeelte van het vlees of de vis sneller gaar;
  • Houd vlees en vis binnen op een warme dag. BBQ’en doe je vaak op een warme dag. Presenteer het vlees en de vis niet buiten, maar binnen. Dit voorkomt bederf;
  • Houd het hygiënisch. Vooral met kipfilet is het oppassen geblazen. Snijd bijvoorbeeld niet op hetzelfde plankje de rauwe kipfilet en daarna je groenten;
  • Vermijd vlammen. Maak het vuur in de BBQ niet te groot. Dit ter voorkoming van verbranding. Vlammen ontstaan vooral door het druipvet van vlees (met name spek!) en olie;
  • Voorkom dat het vlees opkrult. Als je een vlees bakt, maak dan altijd een sneetje in het vet. Dit om te voorkomen dat het vlees opkrult en moeilijk te garen is;
  • Leg niet teveel vlees en vis op de BBQ. Verschillende soorten vlees en vis hebben ook verschillende tijden nodig om te garen. Lastig om goed in de gaten te houden. Het is verstandig om niet teveel ineens te grillen, voor een beter overzicht;
  • Ontsmet het rooster met citroensap. Haal een halve citroen in huis om het rooster af en toe even te ontsmetten. Dit voorkomt dat het vlees naar vis smaakt en andersom. Je hoeft niet bang te zijn voor een citroensmaakl;
  • Snijd het vlees niet direct nadat je het van de BBQ gehaald hebt. Vooral bij rundvlees en lamsvlees is het raadzaam om het vlees tien minuten te laten liggen in bijvoorbeeld alumiumfolie. Er loopt dan minder snel vocht uit het vlees, waardoor het sappiger blijft bij het eten;
  • Keer vlees en vis niet te snel om. Een veelgemaakte fout, maar juist door het even te laten liggen komt het vlees weer los van het rooster. Als je te snel gaat draaien, maak je het vlees en de vis vaak kapot door het vastplakken aan het rooster.
  • Gebruik een tang en geen vork. Met een vleestang blijven de sappen in het vlees bewaard. Als je er met een vork in prikt, lopen de sappen er vaak uit en wordt het vlees droog.

Geniet van de zomer(vakantie)!

Ontvang de nieuwsbrief

Met vacatures én informatie over werk en solliciteren

  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden