HR-directeur van Limagrain: “Via E-Flex solliciteren is eenvoudiger en efficiënter.”

artikel

Limagrain Nederland is marktleider in het veredelen en vermarkten van landbouwzaaizaden voor professioneel gebruik in de veehouderij, akkerbouw en groensector. Het is onderdeel van de coöperatieve Groupe Limagrain, ooit opgericht door boeren in Limagne in de Franse Auvergne-regio. Die oorsprong zit in de bedrijfsnaam van deze internationale organisatie met ca. 10.000 medewerkers wereldwijd. Voor het aannemen van seizoenspersoneel werkt Limagrain Nederland onder meer samen met E-Flex, het digitale uitzendbureau van AB Werkt. “De grootste winst van E-Flex voor ons is de substantiële besparing op onze wervingskosten”, vertelt Caroline van Zoest (HR-directeur Nederland-Engeland-België).


“Gemiddeld hebben we in het seizoen op piekmomenten zo’n 80 flexkrachten aan het werk”, legt Caroline uit. “Ze zijn werkzaam op verschillende afdelingen. Bijvoorbeeld in ons botanisch laboratorium waar we veel voorbereidend werk doen voor de veredelaars. Maar ook in onze kassen en op onze proefboerderij bij het zaaien en oogsten van de vele proefvelden. Voor het vinden van tijdelijk personeel werken we samen met een aantal vaste partners. Vorig jaar zijn de eerste seizoenswerkers via E-Flex bij ons aan de slag gegaan.”

Gestroomlijnd digitaal proces

E-Flex is een digitale tool waarmee je snel en makkelijk een heleboel zaken regelt die nodig zijn bij het inrichten van je flexibele schil. Caroline: “Kandidaten die al interesse hebben getoond in ons bedrijf laten we via E-Flex solliciteren. We geven ze een link naar de vacatures die we op het portal van E-Flex hebben geplaatst. Daar kunnen ze reageren en hun gegevens achterlaten. Het verdere proces tot en met het opmaken van het contract wordt dan automatisch in gang gezet. Omdat alles digitaal en dus efficiënter verloopt, heb je aanzienlijk minder kosten. Alle informatie wordt in E-Flex ook goed inzichtelijk gemaakt: je ziet direct welke medewerker op welke locatie welk contract heeft. En we kunnen het benodigde papierwerk heel gemakkelijk afhandelen vanuit het systeem.”

Eenvoud voor sollicitanten

E-Flex maakt solliciteren een stuk laagdrempeliger voor mensen, vindt Caroline. “Het proces is gebruiksvriendelijk en verloopt vlotjes. Mensen die via E-Flex bij ons binnenkomen, ervaren het systeem ook als prettig en eenvoudig. We krijgen er weinig vragen over, alles is erg duidelijk. Dat vinden wij als bedrijf belangrijk. E-Flex is ook in meerdere talen beschikbaar, erg handig als je internationale werknemers hebt. Natuurlijk heb je er altijd nog werk mee, maar we merken wel dat E-Flex onze HR-medewerkers op bepaalde punten werk uit handen neemt. Neem de betalingen. Onze seizoenswerkers klokken bij ons in en uit met een tag. Een keer per week draaien wij de uren uit en sturen wij een bestand naar AB Werkt. Zij importeren dat bestand en op basis daarvan worden de uren uitbetaald. Je hoeft dus alleen gegevens aan te leveren maar zelf niet de loonadministratie te voeren.”

Limagrain Caroline

Bekend in de branche

Los van de voordelen van E-Flex als systeem vindt Caroline het prettig dat AB Werkt een partij is met veel kennis van de agrarische sector. “Zij zijn verweven met de agro, kennen de wet- en regelgeving en hebben veel ervaring met werken met internationale seizoenswerkers. Je hoeft ze ook niet uit te leggen hoe ad hoc het er in onze branche soms aan toe kan gaan. Hun systeem is daarop ingericht. De samenwerking verloopt erg prettig. De lijntjes tussen E-Flex en Limagrain zijn kort. Ze hebben een goede backoffice waar je altijd met je vragen terecht kunt. Ik denk dat veel bedrijven nog onvoldoende op de hoogte zijn van de voordelen van digitaal uitzenden. Je krijgt de flexibiliteit die je nodig hebt om op- en af te schalen. Én je bespaart kosten omdat belangrijke onderdelen van het proces zijn gedigitaliseerd. Als je in het seizoen tijdelijk extra mensen nodig hebt, kan ik E-Flex van harte aanbevelen.”

Meer weten over E-Flex? Ik heb interesse!

 

Ontvang de nieuwsbrief

Met vacatures én informatie over werk en solliciteren

  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden