Deelnemen aan Subsidieregeling Sanering Varkenshouderijen?

artikel

AB Werkt helpt je verder

Ruim 400 boeren in heel Nederland nemen deel aan de Subsidieregeling sanering varkenshouderijen (Srv) van het kabinet. Naar verwachting zijn dit ca. 250 ondernemers in Oost-Brabant en Noord-Limburg. Het plan en de uiteindelijke regeling stamt al uit een regeerakkoord van enkele jaren geleden. Ben of ken jij ook iemand die te maken heeft met deze regeling? AB Werkt biedt mogelijk uitkomst.

Subsidieregeling voor stoppende varkenshouderijen

De regeling is in eerste instantie bedoeld om geuroverlast tegen te gaan. Ook wordt het gezien als één van de maatregelen tegen het veelbesproken stikstofoverschot. Toch is geur het belangrijkste criterium voor varkenshouders die de regeling aangeboden kregen; in de gebieden die met de meeste stank te kampen hebben, worden de eerste varkenshouderijen gesloten. Boeren die zich hebben aangemeld, moeten voldoen aan een fors aantal voorwaarden. Begin 2021 moeten de eerste boeren hun bedrijfsvoering hebben beëindigd. Het Rijk koopt de varkensrechten van een stoppende boer op en haalt deze uit de markt, waardoor ook de veestapel krimpt. Het budget voor de sanering is door het kabinet flink verhoogd van 180 naar 455 miljoen euro.

Stop je als ondernemer?  

Bij AB Werkt ben je aan het juiste adres om de passie niet op te geven. Zo kun je via ons aan de slag bij andere varkenshouderijen. Help andere boeren met de bedrijfsvoering, op het moment dat hulp noodzakelijk is. Ideaal voor ondernemers die hun ervaring en liefde voor de dieren niet meer in het eigen bedrijf kunnen stoppen. Bovendien erg waardevol voor de ondernemer die bijvoorbeeld door ziekte tijdelijk niet kan werken, of eindelijk geniet van een welverdiende vakantie.
Denk je dat dit wat voor jou is? Neem contact op met AB Werkt in jouw regio om de mogelijkheden te bespreken.

Stop je als medewerker?

Sta je op straat omdat er geen werk meer voor je is? Treur niet! AB Werkt staat met de voeten in de klei als het gaat om agrarische vacatures. Door het wegvloeien van medewerkers in de varkenshouderij, is er veel vraag naar vakkrachten maar ook productiemedewerkers. “Medewerkers voor onder andere de kraamhokken, voeren, varkens laden en schoonmaakwerkzaamheden. Werk dat je snel leert, wanneer je flexibel en gemotiveerd bent”, aldus accountmanager Rien Verhagen van AB werkt.
Interesse? Je kunt via ons aan de slag in jouw regio. In de varkenshouderij, maar bijvoorbeeld ook in de melkvee- of pluimveehouderij. In een totaal andere sector aan de slag? Ook dat kan bij ons! Denk aan food, logistiek, techniek of het groen.
Bekijk onze website voor ons actuele en regionale vacatureaanbod.

Ontvang de nieuwsbrief

Met vacatures én informatie over werk en solliciteren