Internationale werknemers: de huisvesting

artikel

Soms hebben internationale werknemers zelf een plek waar ze terecht kunnen om te wonen. Maar in de meeste gevallen moet er nog huisvesting geregeld worden. Daarvoor zijn verschillende mogelijkheden, maar het brengt extra en verantwoordelijk werk met zich mee.

Je huis is je basis. Dat geldt voor arbeidsmigranten net zo; of misschien nog wel meer. Na het vele harde werken is het fijn om je thuis te ontspannen. Of van daaruit je sociale leven een boost te geven. Een eigen plek voor de internationale werknemer is erg belangrijk.

SNF-keurmerk

De huisvesting van internationale medewerkers moet in Nederland aan bepaalde eisen voldoen. Dat is vastgelegd in het keurmerk SNF: de Stichting Normering Flexwonen. Hierin staat precies beschreven wanneer een woning, chalet of appartement voldoet aan de wettelijke eisen. Denk aan minimale afmetingen van bedden, de minimale inhoud van de koelkast en natuurlijk aanwezigheid van brandmelders en brandblussers. Draagt een huisvesting het SNF-keurmerk, dan kan de huurprijs automatisch worden verrekend met het loon van de medewerker.

De huisvesting van AB Werkt voldoet aan alle SNF eisen. Besluit je als ondernemer om via ons internationale werknemers in te zetten in jouw bedrijf, dan heb je die zekerheid bij ons. De kwaliteit en veiligheid zit daarmee op alle fronten goed.

Een woning met SNF-keurmerk wordt elk jaar gecontroleerd door officiële en onafhankelijke keuringsinstanties. Voldoet een woning niet aan de eisen en worden zaken niet snel hersteld, dan verlies je het keurmerk. AB Werkt, in het bijzonder de afdeling Facilitair, voert bijna wekelijks zelf controles uit. Daarbij wordt bijvoorbeeld gelet op brandveiligheid en hygiëne. Brenda Remkes, facilitair coördinator bij AB Werkt legt het uit.

AB Werkt hecht veel waarde aan een goede en juiste huisvesting voor de internationale werknemers. Met de huidige woningmarkt is het een uitdaging, en soms denkt ook de opdrachtgever mee.

Vacature aanmelden Meer informatie

 

Hieronder een impressie van twee huisvestinglocaties van AB Werkt.
Het eerste filmpje is van Egchel en de tweede is een filmpje van de locatie in Valkenburg.

Ontvang de nieuwsbrief

Met vacatures én informatie over werk en solliciteren

  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden