‘Het draait allemaal om de mensen die je ontmoet’

ervaringsverhaal

Voor Christian Dulma (30) zijn stabiliteit en kansen voor groei het belangrijkste. En precies dat vond hij toen hij via AB Werkt aan de slag kon als expeditiemedewerker. “Ik kreeg de mogelijkheid om mezelf te bewijzen, ook al had ik geen ervaring”, zegt hij. “Voor mij werkte dat perfect!”

Christian werkte in Roemenië als kraanmachinist. Via AB Werkt ging hij voor het eerst aan de slag als expeditiemedewerker. Bij VLL Vers Logistiek Limburg in Nuth. Het bedrijf verwerkt hoogwaardige vleeswaren van vakslagers tot gesneden producten. Hij moest dus een hoop nieuwe vaardigheden leren. Zo heeft hij bijvoorbeeld zijn heftruckcertificaat gehaald. Maar daar bleef het niet bij. “AB Werkt en VLL hebben me de perfecte omstandigheden gegeven om mijn carrière te laten groeien”, zegt Christian. “Voor een jong persoon die net start is dat belangrijk. De meeste werkgevers vragen namelijk direct om ervaring. Hier kreeg ik de tijd en kennis om mezelf te ontwikkelen. Nu heb ik veel verantwoordelijkheden binnen mijn deel van het bedrijf.”

Eindelijk gevonden wat hij zocht

Toen Christian in 2019 naar Nederland kwam, werkte hij eerst voor een paar andere bedrijven en uitzendbureaus. Dat liep niet zoals gehoopt. “Ik wilde iets stabiels vinden”, zegt hij. “Ik wilde niet een paar weken of maanden ergens werken, maar echt iets kunnen opbouwen. Daarvoor ben ik naar Nederland gekomen. Ik wil hier een leven opbouwen, samen met mijn vrouw en mijn moeder. Daar kreeg ik niet de kans toe bij die andere bedrijven.” Toen hij via AB Werkt aan de slag kon bij VLL, had hij eindelijk gevonden wat hij zocht.

Stabiliteit

It fits me like a glove!”, zegt Christian. “Ik kan het hele jaar door blijven werken. Die stabiliteit vind ik belangrijk. Er zijn ook bedrijven waar ze in april starten en er tegen november geen werk meer is. Dan moet je weer op zoek naar iets anders. En ook opnieuw ingewerkt worden.”

Daarnaast is Christian erg blij met het contact met het bedrijf. “Het zijn enorm open mensen”, zegt hij. “Ze geven echt om jouw ervaring. Hoe je het werk vindt, hoe het op de werkvloer is en hoe het met je gaat. Dat ben ik niet gewend. Als uitzendkracht, ook nog afkomstig uit een ander land, had ik niet verwacht een plek te vinden waar ik zo veel kansen kreeg om snel te groeien.”

De grote droom

Christian woont met zijn vrouw en moeder in een woning van AB Werkt. In het centrum van Valkenburg, maar tegelijk dicht bij de natuur. “Ik heb alleen maar goede dingen te zeggen over de woning die we hebben gekregen”, zegt hij. “Alles is in de buurt en we hebben onze eigen plek, met genoeg privacy. Alleen de keuken is gedeeld. Ik geef het vijf sterren!”, zegt hij met een lach. “Hoe vaak ik ook in Valkenburg kom, iedere dag is er iets nieuws te zien. En tegelijkertijd is het er heerlijk rustig. Ben je ooit in de bossen rondom de stad geweest? Dat moet je écht eens doen…”

Christians grote droom is om er een huis te kopen. “Van AB Werkt kreeg ik alle documenten die ik nodig had om een huis te kunnen kopen. Nu ben ik in gesprek met een bank om te kijken hoe we deze droom werkelijkheid kunnen maken. Waarschijnlijk gaat het niet snel gebeuren, maar ik vind het fantastisch dat het mogelijk is. Ik heb veel geluk gehad met de mensen die ik heb ontmoet.”

Het draait allemaal om de mensen

Volgens Christian wordt de impact van je relaties met anderen onderschat. “Het gaat allemaal om de mensen die je ontmoet”, zegt hij. “En hoe je vervolgens de relatie met hen opbouwt. Alle ervaringen die ik in Nederland heb opgedaan, leerden me dat 90 procent van je succes te maken heeft met de mensen die je om je heen hebt.”

Ontvang de nieuwsbrief

Met vacatures én informatie over werk en solliciteren

  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden