Fit & vitaal: beweeg tijdens je werk!

artikel

Een ongezonde leefstijl zorgt voor meer kans op hart- en vaatziekten, diabetes type II, depressie, kanker en zelfs vroegtijdig overlijden. In de ideale wereld zijn we ook gedurende een werkdag bezig met gezondheid. Maar dat is niet in alle beroepsgroepen even makkelijk. Als chauffeur moet je urenlang achter elkaar zitten, in de bouw of logistiek is het zwaar werken, teeltmedewerkers of plukkers staan in een verkeerde houding en ook beeldschermwerkers maken een verhoogde kans op klachten aan armen, nek en schouders. De oplossing is makkelijk: regelmatig even opstaan en bewegen. Elk half uur aan beweging, maakt de kans kleiner dat je ziek wordt. Laat je inspireren! 

logo campagne bewegen

Zet ook de stap!

Het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid start samen met de Arbo een campagne: ‘Zet ook de stap!’
AB Werkt haakt hier graag op aan, voor de gezondheid van medewerkers die dag in, dag uit aan de slag gaan bij onze opdrachtgevers. Zijn deze tips teveel gericht op kantoorwerk of een andere werkomgeving? Wees creatief en laat je inspireren om te doen wat je wél kunt.

Uitdaging

Ben jij in de positie om jezelf uit te dagen tijdens je werk? Om je een zetje in de rug te geven, is een challenge opgericht. Durf jij de uitdaging aan?
Meld je hier aan voor deze uitdaging en ontvang van 17 t/m 21 mei oefeningen en tips via Whatsapp om elk half uur even te bewegen.

Experts

Er zijn filmpjes gemaakt van experts die vertellen hoe om te gaan met beweging tijdens het werk. Bekijk ze hieronder.

Wat kun jij doen?

Wat kun je doen als werknemer? Lees hier de tips
Wat kun je doen als werkgever? Lees hier de tips
Een Beweegschema chauffeurs

 

Bron: https://www.arboportaal.nl/campagnes/zet-ook-de-stap   (Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid) 

 

Waarom is langdurig zitten een probleem? In de video hieronder geeft hoogleraar klinische neuropsychologie Erik Scherder het antwoord op deze vraag. Hij legt uit wat het effect op onze gezondheid is als we te lang zitten tijdens ons werk en wat het ons oplevert als we het zitten onderbreken met meer bewegen. Tot slot geeft hij dé tip om bewegen onderdeel van je werkdag te laten worden. Benieuwd? Bekijk de video!

Bewegen is een rode draad in het leven van vitaliteit coach Olga Commandeur. Ze wil jou inspireren en helpen om bewegen ook vast onderdeel van jouw leven te maken. In de video hieronder geeft ze tips over hoe je regelmatig kunt bewegen tijdens je werkdag. Olga laat 4 oefeningen zien die je eenvoudig kunt doen!

Ontvang de nieuwsbrief

Met vacatures én informatie over werk en solliciteren

  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden