5 zorgen van werkgevers die AB Werkt wegneemt

artikel

Stabiele en betrouwbare werknemers zijn een gekoesterde wens voor elke werkgever. Om het vele werk gedaan te krijgen, is de inzet van arbeidsmigranten uit bijvoorbeeld Polen of Roemenië steeds essentiëler. Dit brengt vaak extra zorgen mee. AB Werkt, ervaren en professioneel als het gaat om inzet van internationale werknemers, neemt het werk graag uit handen. We noemen 5 zorgen van iedere werkgever die AB Werkt wegneemt

Wij ontzorgen op het gebied van:

1) Werkvergunning en juridische documenten

Werkgevers die werken met arbeidsmigranten, moeten zorgen dat ze over de juiste werk- en verblijfsvergunningen beschikken. Problemen die hier betrekking op hebben, kunnen ervoor zorgen dat de arbeidskracht ongewenst en onverwachts moet stoppen.

2) Huisvesting en leefomstandigheden

Als werkgever ben je verplicht om te zorgen voor fatsoenlijke en betaalbare huisvesting. In Nederland gelden hier strenge regels voor. Voldoe je niet aan de landelijke eisen, dan loop je het risico om gestraft te worden. Daarbij kan dit onder arbeidsmigranten leiden tot ontevredenheid, gezondheidsklachten en daarmee een grotere kans op vertrekkend personeel.

3) Taalbarrières

Communicatie op de werkvloer is vaak erg belangrijk. Werkgevers moeten zorgen voor een veilige werkomgeving, maar ook voor sociale contacten is het belangrijk dat werknemers met elkaar kunnen communiceren. Voorkom misverstanden, gevaarlijke situaties en fouten op de werkvloer. En zorg voor een leuke en gezellige werksfeer.

4) Gezondheidszorg

Om de gezondheid en het welzijn van arbeidsmigranten te waarborgen is het essentieel om toegang te regelen tot de Nederlandse gezondheidszorg. Het regelen van deze toegang en medische verzekeringen is de taak voor werkgevers.

5) Aanpassingsvermogen

Om spanningen en conflicten op de werkvloer te voorkomen, moeten werkgevers zorgen voor een inclusieve werkomgeving. Hiermee worden de nadelen van culturele verschillen naar de achtergrond verwezen en komt het positieve naar voren. Hiervoor zijn ook trainingen en cursussen beschikbaar.

Wil jij graag werken met arbeidsmigranten, maar kijk je tegen bovenstaande zaken op? Of heb je juist moeite om dit goed en volgens wet- en regelgeving te organiseren. Dan is AB Werkt de juiste partner om mee samen te werken. Lees hier meer over hoe AB Werkt de zorgen van werkgevers wegneemt.

Interesse of meer weten?

 

Ontvang de nieuwsbrief

Met vacatures én informatie over werk en solliciteren

  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden