3 vragen over het Verzuim Coördinatiepunt van AB Werkt

artikel

Heb je vragen op het gebied van verzuim en preventie? Dan kun je daarmee terecht bij het Verzuim Coördinatiepunt (VCP) van AB Werkt. Dit is hét loket van AB Werkt om werkgevers en medewerkers die te maken hebben met verzuim zo goed mogelijk te informeren en begeleiden.

Waarom is het Verzuim Coördinatiepunt opgezet?

AB Werkt wil het verzuim beter coördineren en opvolgen. Via het VCP kunnen we jouw medewerkers zo goed en persoonlijk mogelijk begeleiden. Onze collega’s van het VCP kunnen snel schakelen met de juiste personen en instanties. Zoals de arbodienst.

Wanneer kom je bij het Verzuim Coördinatiepunt terecht?

Als een medewerker zich afmeldt voor werk, krijgt het VCP hiervan direct bericht. Het VCP neemt dan persoonlijk contact op met de betreffende medewerker. In de eerste week van het verzuim verloopt het contact tussen de medewerker en het VCP. Dan kan het VCP snel een inschatting maken van de situatie en vervolgafspraken inplannen. Duurt het verzuim langer dan één week en dreigt het langdurig verzuim te worden, dan draagt het VCP het dossier over aan de arbodienst waarmee AB Werkt samenwerkt. Dat is de Pantergroep of Acture.

Wie zitten er achter het Verzuim Coördinatiepunt?

Marilyn Veldman en Anita van der Goot zijn de gezichten achter VCP. Ze zijn verzuimcoördinator bij AB Werkt. Marilyn en Anita hebben jarenlange expertise op het gebied van verzuim, preventie en re-integratie. Zij zijn daardoor een waardevolle schakel in het verzuimproces.

Bereikbaarheid VCP

Heb je vragen of wil je meer weten? Marilyn en Anita zijn telefonisch bereikbaar via 085 – 487 40 14 en per e-mail op VCP@ab-werkt.nl

Marilyn Veldman:                                                        Anita van der Goot:

VCP Marilyn            VCP Anita

 

Tips voor een fit en vitaal leven van jezelf én je medewerkers? Lees ons blog hier. 

Ontvang de nieuwsbrief

Met vacatures én informatie over werk en solliciteren

  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden