Werken in loondienst: 10 voordelen

blog

Werken in loondienst loont voor jou. Je bent in dienst van een bedrijf, hebt een contract, voert je werk uit en ontvangt een vast salaris op je bankrekening. Of het nou een fulltime of parttime baan is, of als je werkt als oproepkracht, uitzendkracht of weekendhulp. Dit zijn de tien voordelen.

1. Je hebt meer financiële zekerheid

Als je in loondienst werkt, ben je verzekerd van een vast salaris. Ook als je werkt via een uitzendbureau verdien je een vast salaris volgens de cao van de sector waarin je werkt. Zo weet je zeker dat je je hypotheek en je boodschappen kunt betalen. En van je vakantiegeld kun je in de zomer ook nog eens lekker op pad. Dat geeft rust. Wist je dat je zelfs met een perspectiefverklaring een huis kunt kopen?

2. Je profiteert van meer vastigheid

Hou je niet van onverwachte verrassingen? Dan is loondienst voor jou ideaal. Je tekent een contract voor bijvoorbeeld een half jaar (bepaalde tijd) of een vast contract (voor onbepaalde tijd). In het contract staat het aantal uren dat je werkt en wat je verdient. Volgens de wet kan je baas kan je niet van het ene op het andere moment op straat zetten. Werk je als uitzendkracht, dan is het iets anders geregeld. Naarmate je langer werkt, bouw je meer rechten op. Lees daarover meer in ons blog over het fasensysteem.

3. Je hebt rechten

Bij het werken in loondienst word je doorbetaald bij vakantie en feestdagen, ontvangt vakantiegeld en bouwt pensioen op. Daarnaast: hoe langer je werkt, hoe langer je recht hebt op een uitkering als je toch thuis komt te zitten.

4. Je voert vaste werkzaamheden uit

In je contract staat duidelijk vastgelegd wat voor werk en werkzaamheden je gaat doen. Dat geeft zekerheid.

5. Je bent verzekerd van goede arbeidsomstandigheden

Je baas is verplicht om te zorgen dat jij gezond en veilig kunt werken. Zo krijg je bijvoorbeeld veiligheidsschoenen als je in een magazijn werkt, of een veiligheidshelm in de bouw. Het kan ook dat het uitzendbureau waarvoor je werkt hier voor zorgt. Of, als je kantoorwerk doet, een zit-sta bureau zodat je zitten en staan kunt afwisselen.

6. Je krijgt opleiding en ontwikkeling op kosten van de baas

Je baas wil natuurlijk niks liever dan dat jij je werk goed uitvoert. Is daar een opleiding voor nodig, dan betaalt hij die voor jou. Grote kans dat jij gemotiveerder blijft om je werk te doen, en dat je dus ook langer voor het bedrijf blijft werken. Een win-winsituatie. Ook uitzendbureaus zoals AB Werkt hebben vaak mogelijkheden om opleidingen te volgen of certificaten te halen zodat jij je werk nog beter kunt doen.

7. Je bent klaar als je thuis bent

Je werkdag bestaat bijvoorbeeld uit 8 uur, daarna ga je naar huis en is het werk écht klaar. Tijd om af te schakelen en je aandacht te geven aan bijvoorbeeld je gezin, of je hobby.

8. Je hebt kansen om door te groeien

Een bedrijf kijkt vaak eerst of er interne werknemers zijn die een functie kunnen vervullen, voordat ze een nieuwe collega aannemen. Mooi, want dan krijg jij de kans om jezelf te bewijzen en door te groeien. Dat hoort bij goed werkgeverschap en het draagt bij aan je werkplezier. Zie jij als uitzendkracht kansen om bij je opdrachtgever door te groeien? Geef dit dan aan bij het uitzendbureau. Zij kunnen dit dan voor je bespreken.

9. Je kunt onderhandelen over je salaris

Doet het bedrijf je een salarisvoorstel? En denk je dat je meer waard bent? Dan kun je erover over onderhandelen. Ben je al een tijdje in dienst? Dan heb je jaarlijks een beoordelingsgesprek. Dat gesprek gaat over hoe jij je werk uitvoert en of dat voldoet aan de verwachtingen. Dat is hét moment om het nog eens over je salaris te hebben.

10. Je werkt met collega’s

Misschien wel het leukste aan werken in loondienst: je werkt samen met anderen. Vaak breng je meer tijd met je collega’s door dan met je partner of je gezin. Werk je in een team, dan bouw je altijd een persoonlijke relatie op met je collega’s. Dat vergroot je werkplezier.

Werken in loondienst via AB Werkt

Allerlei redenen dus om te werken in loondienst. Ook via een uitzendbureau als AB Werkt werk je in loondienst en profiteer je van de meeste voordelen. Wil jij meer weten over het werken via een uitzendbureau als AB Werkt?  Lees dan onze blogs ‘Hoe werkt een uitzendbureau?’ of ‘Alles over het fasensysteem bij een uitzendbureau’

 

Ontvang de nieuwsbrief

Met vacatures én informatie over werk en solliciteren

  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden