Werkspecialist in de agrarische sector

Als werkspecialist in de agrarische sector weten we als geen ander wat de behoefte is op het gebied van arbeid in de land- en tuinbouw. Of het nu gaat om die ervaren teeltspecialist, dierverzorger, meewerkend voorman of een groep internationale oogst- of productiemedewerkers, je kunt op AB Werkt rekenen voor gemotiveerd en toegewijd personeel in zowel de tuinbouw als de dierhouderij.

Bedrijfsverzorging: ondernemersvervanging

AB Werkt biedt gekwalificeerde bedrijfsverzorgers die bij je bedrijf worden ingezet ter vervanging van jou of je medewerker(s). Daarnaast zijn ze uitstekend inzetbaar voor gekwalificeerd werk tijdens de arbeidspieken van je bedrijf. Ze hebben ruime ervaring in de dierhouderij, open teelten of glastuinbouw. Door cursussen en studiedagen blijven ze op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de branche. Daardoor kun je je bedrijf gerust aan hen overlaten.

Je eigen medewerker

Via een detacheringovereenkomst kan een medewerker voor één of meerdere dagen per week op je bedrijf worden ingezet. Zo heb je een eigen medewerker, van assistent dierverzorger, teeltspecialist tot (assistent) bedrijfsleider, die verstand heeft van zijn vak. Formeel is de werknemer echter in dienst bij AB Werkt. Wij verzorgen de gehele loonadministratie, het opstellen van het contract, de ziekteverzuimbegeleiding en de verloning. Bovendien dragen wij het werkgeversrisico en betaal je niet bij ziekte en vakantie van de medewerker.

Desgewenst ondersteunt AB Werkt jou bij het personeelsmanagement. Zo kunnen wij samen met jou de werving en selectie verzorgen en voortgang- en functioneringsgesprekken voeren met de medewerker(s), om zo te zorgen voor een optimale inzet binnen je bedrijf. We doen er verder veel aan om de medewerkers te binden en te boeien. Bijvoorbeeld door cursussen en trainingen aan te bieden of het organiseren van leuke evenementen.

Gemotiveerde uitzendkrachten

Voor alle voorkomende werkzaamheden kun je gebruik maken van onze uitzendkrachten. Flexibele medewerkers die zich inspannen om het werk op je bedrijf voor elkaar te krijgen. Aanpakkers met een ‘handen uit de mouwen’ mentaliteit die je voor korte of langere tijd kunt inzetten.

Internationale werknemers

AB Werkt bemiddelt ook al jarenlang succesvol buitenlandse medewerkers. Hiervoor hebben wij eigen wervingsorganisaties in Polen, Roemenië en Bulgarije zodat wij je op korte termijn kunnen voorzien van goed gemotiveerd personeel. Zelfs als het om grotere aantallen gaat. AB Werkt zorgt voor prima huisvesting en begeleiding.

Payroll

In de tuinbouw kun je verder gebruikmaken van onze payroll-constructie. AB Werkt neemt je medewerker op contract, waarbij we het hele juridische werkgeverschap van je overnemen. Je betaalt een vast bedrag per gewerkt uur en heeft verder geen risico’s.

Specialistische diensten

Naast de verschillende mogelijkheden op het gebied van personeel en ondernemingsvervanging, heeft AB Werkt twee disciplines die speciaal op de melkveehouderij zijn afgestemd.

Klauwverzorging

Dit is specialistisch werk waarbij vakmanschap een vereiste is. Tussen twee melkbeurten in – of bij een melkrobot in kleinere groepen – verzorgen onze gediplomeerde klauwverzorgers de veestapel en houden de klauwgezondheid op een hoog niveau. AB Werkt beschikt over meerdere moderne elektrisch-hydraulische klauwverzorgingsboxen om zo snel en efficiënt ook grotere veestapels in korte tijd te behandelen. Klik hier voor meer informatie over onze klauwverzorging of neem direct contact op met onze planning. 

Veescheren

Het najaar is het meest geschikte moment om je koeien en jongvee te scheren. AB Werkt levert hiervoor de professionals die hygiënisch en snel te werk gaan. Met behulp van eigen professionele apparatuur. Neem contact op met onze planning voor het inplannen van het scheren van uw vee.